ΣΔΕΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με τη πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλούμαστε, μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, να αναλάβουμε και πάλι τα καθήκοντα μας.

Οι δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας θα είναι πολλές.

Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δεν πειθάρχησαν (αν και η πλειοψηφία πειθάρχησε πλήρως) στις προηγούμενες Αποφάσεις του Συλλόγου και τα παραδείγματα είναι πολλά.. συνάδελφος επέδωσε Διαταγή Πληρωμής με επιταγή??!!, ορισμένοι συνάδελφοι επέδωσαν εξώδικα λέγοντας ψευδώς ότι πήραν άδεια από τον Σύλλογο??!!, ορισμένοι συνάδελφοι επέδωσαν έγγραφα χωρίς να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης!! Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών ήταν να υπάρχουν πολλές καταγγελίες, αναφορές και μηνύσεις.

Με την νέα απόφαση για την λήξη της αποχής καλούμαστε ΟΛΟΙ εκ νέου να συμμορφωθούμε στην ΝΕΑ ΚΥΑ που ρητά αναφέρει την ύλη που πρέπει να διαχειριστούμε (δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τις προηγούμενες ΚΥΑ) καθώς και να κρίνουμε από μόνοι μας ποια έγγραφα (π.χ. δικόγραφα με μεγάλη προθεσμία επίδοσης, εξώδικα) πρέπει να επιδοθούν και ποια όχι.  

Την «επόμενη ημέρα» της λήξης της αποχής βασικό ρόλο θα παίξει η ατομική ευθύνη όλων των συναδέλφων. Ο κορονοϊός μας έθεσε μπροστά στην ατομική και συλλογική ευθύνη, δοκίμασε και δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής

  • Παίρνετε μαζί σας μάσκα, γάντια, αντισηπτικό.
  • Αποφύγετε τον συγχρωτισμό.
  • Κρατάτε την ενδεικνυόμενη απόσταση κατά την επίδοση σε φυσικά πρόσωπα καθώς και σε Δημόσιες Υπηρεσίες (στις οποίες προφανώς στα γκισέ θα υπάρχουν προστατευτικά πλέξιγκλας),όσο αυτό είναι εφικτό.
  • Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας.
  • Μη μοιράζεστε αντικείμενα (π.χ. στυλό) με άλλα άτομα όσο αυτό είναι εφικτό.
  • Εφαρμόζετε την Υγιεινή των Χεριών αμέσως μόλις έχετε στη διάθεσή σας νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

Συνάδελφοι όλα θα κριθούν από τη δική μας στάση και συμπεριφορά.

Σας καλώ λοιπόν, όσοι από εσάς επιλέξετε να βγείτε από αύριο στην καθημερινότητα, να το πράξετε με μεγάλη σύνεση και με μεγάλη προσοχή.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Φ. Γιάννης