ΣΔΕΕΘ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ που έλαβε χώρα 14 και 15 Απριλίου στο ξενοδοχείο Mediterannean στη Θεσσαλονικη.


Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από Αλγερία, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Τυνησία, Αλβανία, οι οποίες κατά την πρώτη ημέρα περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας ώστε να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.
Ο Σύλλογος μας οργάνωσε όλες τις δραστηριότητες του συνεδρίου αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικα σχόλια από τις ξένες αντιπροσωπείες αλλά και την Πρόεδρο της διεθνούς Ενώσεως Francoise Andrieux για το επίπεδο διοργάνωσης και την φιλοξενία ενώ στο τέλος δόθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες.
Ευχαρίστουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους Γιαννη Μουρατίδη και Ιωακειμ Καιτάζη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Νικόλαος Γιάννης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που παρευρέθησαν στις εργασίες του Συνεδρίου και ειδικότερα από : Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Ρόδο, Σέρρες, Κατερίνη, Βέροια, Γιανιτσά

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα θέματα της διαπιστωτικής πράξης και της είσπραξης των απαιτήσεων. Οι δευτερεύουσες αυτές δραστηριότητες καλύπτουν μεγάλο ποσοστό της εργασίας των δικαστικών επιμελητών σε πολλές από τις πιο πάνω χώρες.
Συγκεκριμένα: Στην Πορτογαλία γίνεται απ’ ευθείας κατάσχεση στους λογαριασμούς οφειλετών στις τράπεζες από τους δικαστικούς επιμελητές.
Στην Αλγερία οι δικαστικοί επιμελητές έχουν το μονοπώλιο της εξωδικαστικής είσπραξης απαιτήσεων (δεν υπάρχουν εισπρακτικές εταιρείες).
Στο Μαρόκο οι διαπιστωτικές πράξεις αντιπροσωπεύουν το 80% περίπου της δουλειάς των δικαστικών επιμελητών και στη Γαλλία το 20% με αρκετά μεγάλες αμοιβές.

Το συνέδριο, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ευθυμίου Πρεκετέ, αφιερώθηκε στη μνήμη του πρώην Προέδρου της ΟΔΕΕ, που ήταν διορισμένος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης Αβραάμ Πάσογλου. Ο πρόεδρος της ΟΔΕΕ στην ομιλία του τόνισε ότι σεβασμός στο παρελθόν σημαίνει πολιτισμός. Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Αβραάμ Πάσογλου στον κλάδο των δικαστικών επιμελητών, αλλά και στη συμμετοχή του στη δημιουργία της ευρωμεσογειακής ομάδας των δικαστικών επιμελητών τον Απρίλιο του 2004.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Νικόλαος Γιάννης κατά την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην Πρόεδρο της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστικών Επιμελητών Francoise Andrieux.