ΣΔΕΕΘ

Επείγον – Ασφάλιση υγείας

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι το ταμείο μας έχει υποβαθμιστεί λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό σχετικά με τις παροχές υγείας προς εμάς και στις οικογένειές μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μπαίνουμε σε σκέψεις και προβληματισμούς, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε αρκετούς συναδέλφους μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται οικονομική υποστήριξη.

Εσείς ως μέλη στην καθημερινότητα σας ακούτε ή και βιώνετε πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας και συγγενών μας, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε προβλήματα υγείας ενώ έχουν καταβάλλει στα ταμεία τους ένα σημαντικό ποσό μέσα από τις εισφορές τους.

Πλέον οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί συνολικά οι δαπάνες νοσηλείας, λόγω της αύξησης της προσέλευσης των ασθενών στα νοσοκομεία.

Με αυτά τα δεδομένα ανησυχούμε για την πλήρη διάλυση του συστήματος υγείας.

Σε αυτή την πραγματικότητα που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας, εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο και με συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στα μέλη του Συλλόγου μας, σκεφτόμαστε να βάλουμε νέους στόχους και μια βάση για να καλύψουμε τις ανάγκες μας κατά προτεραιότητα.

Συνάδελφοι:

Γνωρίζετε ποια ιατρικά έξοδα καλύπτει ο νέος ασφαλιστικός φορέας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.;

Χρησιμοποιείτε τον ασφαλιστικό μας φορέα για ιατρικές επισκέψεις;

Θέλετε αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε θέματα υγείας;

Για τις σοβαρές και επείγουσες εργαστηριακές εξετάσεις, δέχεστε να μπαίνετε σε λίστα αναμονής;

Έχετε την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχετε οικονομικά σε ενδεχόμενη νοσηλεία, είτε απλή είτε βαριά;

Έχετε την υπομονή να αναμένετε για να αντιμετωπίσετε χειρουργικά ένα επείγoν ή σοβαρό πρόβλημα υγείας;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι ΟΧΙ και όλοι θεωρούμε αναγκαία και απαραίτητη την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων υγείας για εμάς και τις οικογένειές μας .

Αυτοί οι προβληματισμοί οδήγησαν το Δ.Σ. του συλλόγου μας στην απόφαση να γίνει μια έρευνα αγοράς των ασφαλιστικών εταιριών, για να διαπιστώσουμε τον τρόπο και με ποιο κόστος μπορούμε να εξασφαλίσουμε εμάς και τις οικογένειές μας και εξουσιοδοτήθηκαν για το σκοπό αυτό τα μέλη του Δ.Σ. Ευστράτιος Δουκάκης και Γρηγόριος Κίτσης. Ύστερα από έρευνα, συναντήσεις με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να αποσπάσουμε έγγραφες προσφορές και να καταλήξουμε στις καλύτερες και συμφερότερες προσφορές για την κάλυψη υπηρεσιών υγείας προς εμάς και τις οικογένειές μας.

Την 26η Ιανουαρίου 2014 καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να προσέλθουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με κύριο θέμα την αναλυτική παρουσίαση των συμφερότερων προσφορών των ασφαλιστικών εταιριών και την απόφαση που θα εξασφαλίσει για εμάς και τις οικογένειές μας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η ΥΓΕΙΑ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΓΙ’ΑΥΤΟ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ι. ΔΟΥΚΑΚΗΣ

                 Μέλος Δ.Σ